Ispis

Autor: Donato Jurković

Redatelj: Bojan Lakoš

Scenografija: Igor Kondić i KD Autotrolej d.o.o.

Tehnička podrška: Robert Jovanović i Alen Gaćina sa radio Korza

Igraju: Josip – Krešo Medaković, Verica Ćorković, Ira Ćoso, Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Desi Mistura, Lana Orlić, Marina Periša, Ana Marija Rakitić, Dominik Capić, Sandro Dajić, Aleksandar Kivela, Ivan Raffaelli, Davor Popović, i Bojan Lakoš

 

Nakon uspješna tri nastavka sage o Autotroleju, njegovim putnicima, vozačima i svim ostalim djelatnicima tog javnog poduzeća, Ri Teatar se odlučio za 4. nastavak.

 

1. dio komedije „Autotrolej i mi 1“ je premijerno izveden još davne 1994. godine u izvedbi kazališta „Otvorena scena Belveder“ što je ujedno bila i 1. Režija Bojana Lakoša, 2. dio istog kazališta 1997. godine, a 3. dio kao prva predstava novoosnovanog kazališta Ri Teatar, naziva „Autotrolej i mi – The Bus“ je izveden 2001. godine kao veliki spektakl na otvorenom, na trgu Hrvatskih branitelja, sa pravim autobusom prepiljenim na pola te scenskim efektima još neviđenima do tada u Rijeci.

 

Prošlo je 15 godina i ukazala se potreba za 4. nastavkom (the next generation) koji je premijerno izveden u studenom 2015. kao dio manifestacije „Noć kazališta u Kalvariji“. Kao najava predstave izveden je i performance u autobusu na liniji broj 2 koji je izazvao iznenađenje i oduševljenje svih zatečenih putnika.

Od prošle godine predstava je na redovitom repertoaru u Kulturnom centru Kalvarija.

 

 

Scenografija je donacija KD Autotrolej d.o.o., te je na sceni postavljen gotovo cijeli kostur autobusa, naravno starog narančastog.